Søker bil reparasjoner kan være ditt verste mareritt går i oppfyllelse. For å få den beste bilpleien, er det viktig å vite hva du gjør. Artikkelen nedenfor inneholder informasjonen du trenger å vite.

Når du gjør ditt eget arbeid på bilen din, vil du sørge for at du aldri tar ting for langt ved en feiltakelse. Du sparer deg selv litt penger ved å gjøre det selv, men hvis du ikke er sikker på noe, må du finne ut eller la en profesjonell håndtere saken. Du kan ende opp med å koste deg selv så mye penger.

Gjør deg kjent med dashbordet på bilen din. Dashbordet skal vise fem forskjellige typer advarsel, inkludert kontrollmotorlyset, oljetrykkadvarselen, en dynamoadvarsel, en temperaturadvarsel og en bremseadvarsel. Lær å gjenkjenne disse forskjellige lysene, slik at du enkelt kan identifisere hva som trenger din oppmerksomhet.

Kontroller væskene i bilen regelmessig. Kontroller oljenivået med peilepinnen du finner under panseret. Peilepinnen bør ha et merke på den for å indikere det ideelle oljenivået. Tilsett en liter olje hvis du trenger det, og sjekk nivået igjen etter å ha latt bilen kjøre i noen minutter.

Still alltid mange spørsmål når du tar bilen for å bli reparert. Ikke la mekanikeren skremme deg. Spør hvorfor noe må fikses eller hvordan det vil bli gjort. Hvis mekanikeren prøver å børste deg av, ikke ser på deg, eller nekter å svare på dine spørsmål, bør du vurdere å ta bilen til noen andre.

Grunnleggende vedlikehold som oljeskift er faktisk veldig enkelt å gjøre selv. Du trenger bare på rampe, en panne og noen grunnleggende verktøy. Bare sørg for å sjekke med byen eller fylkeskommunen på forhånd for å finne ut hvor du skal ta avløpsolje. Det er svært skadelig for miljøet, og du kan møte bratte bøter for å dumpe den ut.

Det er raskt og enkelt å bytte bilbatteri. Det innebærer vanligvis å løsne et klips på toppen av batteriet og bruke en skiftenøkkel til å løsne og fjerne kontaktene. (Naturligvis bør du gjøre dette med motoren av!) Pensle kontaktene rene med en trådbørste. Løft ut det gamle batteriet og sett det nye batteriet på plass. Fest kontaktene godt og fest låsen på igjen. Du burde være god til å gå!

Hold oversikt over hvor ofte du må bytte olje. Du kan sette deg selv i fare hvis du ikke får oljen skiftet regelmessig. Unnlatelse av å få rutinemessige oljeendringer vil forkorte bilens liv, så sett påminnelser om nødvendig.

De fleste vil være enige i at det å ha bilproblemer er veldig frustrerende og ubeleilig. Når det er sagt, går litt kunnskap langt. Hold denne informasjonen tilgjengelig slik at du får den når du trenger den.